Nieuw in de Piushaven: ‘Bij Inge’

Ondernemer

Nieuw in de Piushaven: ‘Bij Inge’

In de sfeervolle Piushaven in Tilburg is er een nieuwe parel verschenen: Bij Inge, een lunchroom die niet alleen heerlijke broodjes en taart serveert, maar ook een warme, huiselijke sfeer biedt. 

Het idee voor deze lunchroom kwam op een bijzondere manier tot stand, en we spraken met Inge zelf over het ontstaan, de menukaart en haar dromen voor de toekomst van Bij Inge.

Nieuwe<br><span>lunchroom</span>
Nieuwe
lunchroom

Het verhaal achter ‘Bij Inge’

Inge heeft een indrukwekkende horeca achtergrond. Ze werkte twintig jaar voor hotelketens zoals Ibis en Mercure, waar ze begon als stagiair en doorgroeide naar verschillende managementfuncties. Na een tijdje in het familiebedrijf van haar partner Joost Ketelaars van Installatietechniek Dion Ketelaars, miste ze het werken met mensen en besloot ze haar eigen lunchroom te starten.

"Het idee kwam eigenlijk doordat we afgelopen zomer met de boot in de Piushaven lagen," vertelt Inge. "Toen we daar een tosti wilden eten, merkten we dat er geen plek was waar je een normale tosti kon krijgen. Dat bracht het idee voor de lunchroom tot leven.” Vervolgens is het allemaal heel erg snel gegaan en binnen een paar weken had Inge de sleutel van haar nieuwe lunchroom!

De gezellige sfeer bij ‘Bij Inge’

Wat Bij Inge echt bijzonder maakt, is de warme, huiskamersfeer die Inge graag wil creëren. "Ik wil dat mensen zich hier thuis voelen. Gewoon lekker een bakje koffie drinken, een krantje erbij, en dat je jezelf welkom voelt." Inge richt zich dan ook niet alleen op de jongere generatie, maar ook op ouderen en gezinnen. Er is zelfs een kinderhoekje, zodat ouders rustig kunnen genieten terwijl hun kinderen zich vermaken.

Naast de gezellige sfeer zijn de openingstijden van de lunchroom een ander pluspunt. De lunchroom is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08:00 tot 17:00 uur, en het terras zal in de lente en zomer geopend zijn voor een ontspannen borrel of lunch.

De menukaart van Bij Inge

Hoewel ‘Bij Inge’ pas enkele weken open is, heeft het al snel zijn weg gevonden naar de harten van de Tilburgers. "De eerste weken waren boven verwachting goed," zegt Inge enthousiast. "We hebben al enkele feesten gehad en de aanvragen blijven binnenkomen. Het is een fantastische ervaring om zo positief en warm ontvangen te worden."

De menukaart is eenvoudig maar heerlijk. Elke week is er een broodje van de week en ook onze taart en cakes veranderen regelmatig. Zo was er tijdens de Sinterklaasperiode een bijzondere cheesecake in de vorm van een pepernoot. De uitsmijters zijn ontzettend populair en Inge is van plan om in 2025 ook een menu met warme broodjes en hete kip toe te voegen. "Broodjes afhalen is ook mogelijk, wat goed wordt ontvangen," voegt ze toe. Een persoonlijke favoriet van Inge is het broodje carpaccio, met truffelmayonaise en lekkere kaas. "Het is gewoon lekker traditioneel, maar erg lekker," zegt ze glimlachend.

Samenwerking met leveranciers

Inge werkt graag samen met lokale leveranciers, wat niet alleen de kwaliteit van haar producten ten goede komt, maar ook de community rondom de Piushaven versterkt. Het brood komt van Pastridor, een bakkerij die bekend staat om zijn versheid en kwaliteit, en de wijnen worden geleverd door Van Walgraven. Ook voor dranken werkt Inge samen met lokale leveranciers zoals Van Meerendonk en Inbev.

De toekomst van Bij Inge

Ondanks Inge mooie bescheidenheid in het gesprek, heeft ze ook mooie plannen voor de toekomst van ‘Bij Inge’. Ze hoopt in 2025 uit te breiden met high tea, high wine en high beer, en wil het aanbod verder diversifiëren met borrelplanken en -hapjes voor het voorjaar. Ook ziet ze mogelijkheden om het terras in de zomer te gebruiken voor feestjes en evenementen, en ze droomt ervan om maandelijks live muziek te organiseren.

"Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk," zegt Inge. "Dan denk ik; Yes, ik mag weer! Het is hard werken, maar ik haal er zoveel positiviteit uit. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet."

Wat kun je verwachten bij een bezoek aan ‘Bij Inge’?

Als je ‘Bij Inge’ bezoekt, kun je rekenen op een gezellige sfeer, heerlijk eten en een warme ontvangst. Of je nu komt voor een rustige kop koffie, een smakelijk broodje, of een feestje met vrienden, Inge en haar team zorgen ervoor dat je je welkom voelt. En voor gezinnen is er dus ook aan de kinderen gedacht, met een gezellige kinderhoek waar ze zich kunnen vermaken. Wanneer we haar de vraag stellen wat ze iemand zou zeggen als diegene nog niet ‘Bij Inge’ is geweest zegt ze; "Kom gewoon een keer langs en ervaar zelf hoe gezellig het is. Ik ben gewoon Inge, en dat is de kracht van mijn lunchroom."

Save the date: Carnaval bij Inge!

Dit jaar is ‘Bij Inge’ op carnavalszondag 2 maart open en biedt een feestelijke setting met live muziek, terwijl je kunt genieten van ‘d’n Opstoet’. Twee bandjes spelen op het terras en zorgen voor een vrolijke sfeer, terwijl de tap buiten staat en de grote tent de perfecte bescherming biedt tegen de winterse kou. En dat is nog niet alles: de avond ervoor wordt er al flink gefeest met een feestje georganiseerd door een carnavalsvereniging.

Volg Inge ook vooral op Instagram: @bijinge_lunchenmeer of bekijk haar website: www.bijinge.nl

Wij wensen Inge in ieder geval heel veel succes met haar nieuwe zaak en komen graag bij haar langs! Dus, ben je in de buurt van de Piushaven en op zoek naar een plek om te genieten van lekker eten in een ontspannen sfeer? Bij Inge is de ideale plek om even bij te tanken!